KAdE, Kunsthal, Amersfoort, Märklin

May 16, 2011

Naoya Hatakeyama

(1958, Iwate, Japan)

New York/Window of the World, 2006.

New York/Window of the World, 2006.

Over dit werk:
Naoya Hatakeyama maakte deze foto in opdracht van het Canadian Centre for Architecture. Hiervoor maakte hij drie fotoseries waarbij hij archiectuurmaquettes fotografeerde: New York/Window of the World, New York/Tobu World Square, en Tokyo/Mori Building.De schaal zorgt ervoor dat de perceptie van de werkelijkheid vervreemd.
Tokyo/Mori Building is een maquette van de stad Tokyo, gemaakt door de ontwerpers van de Mori Building. Deze serie bestaat uit vijf foto’s van de maquette, die een beeld geven van de stad met haar gebouwen, parken en snelwegen.

Over de kunstenaar:
In het werk van Hatakeyama speelt de spanning tussen natuur en cultuur een grote rol. Foto’s van zowel de vervallen stad, als ook van de bewerkte natuur laten zien welke invloed de mens op haar omgeving heeft. Toch zijn er op die foto’s zelden mensen zichtbaar.
Hatakeyama vindt zelf dat zijn werken het gevoel geven afgezonderd te zijn van de wereld. Hij wil met zijn werk graag onderzoeken waarom het mogelijk is om aangetrokken te worden tot dit afgesloten gevoel.

more from similar articles: